به گزارش خبرگزاری معمار وحدت؛دهها تن از خبرنگاران شاکی، نهادهای حامی رسانهها و خبرنگاران را به خیانت و سو استفاده از نام خبرنگاران متهم کرده هشدار میدهند که اگر نهادهای حامی مشروعیت خویش را از خبرنگاران اخذ نکنند دروازه آنها را بسته میکنند.
دهها تن از خبرنگاران کشور امروز پنجشنبه(اول ثور) در یک نشست خبری در کابل مهلت یک هفتهی به مسوولان نهادهای حامی دادند تا در یک مکانیزم شفاف مشروعیت فعالیت خویش را از خبرنگاران کسب کنند.
رسول شهزاد یکی از این خبرنگاران گفت: از یک ماه به این سو جمعی کثیری از خبرنگاران در یک حرکت خود جوش به منظور جلوگیری، سو استفادهها از نام و هویت خبرنگاران گردهم آمده و یک حرکت دادخواهی را شکل داده اند.
آقای شهزاد گفت: امروز تمام امتیازات مادی و معنوی خبرنگاران توسط چند نهاد خود خوانده بنام حامی رسانهها و خبرنگاران حیف و میل میشوند که ادامه این روند دیگر برای خبرنگاران قابل قبول نیست.
او افزود: این حرکت خود جوش خبرنگاران دیگر نخواهد گذاشت تا از نام و هویت خبرنگاران سو استفاده شده و امتیازات ملی و بین المللی این خبرنگاران توسط دیگران حیف و میل شوند.
محمد رقیب فیاض یکی دیگر از این خبرنگاران گفت: در 20 سال گذشته نهادهای زیادی بنام حمایت از خبرنگاران و رسانههای ایجاد شدهاند که جز حیف و میل میلیونهای دالر کمکهای بین المللی برای رسانهها و خبرنگاران کاری دیگر هیچ دستآورد ندارند.
آقای فیاض با بیان اینکه امروز اکثر رسانهها به دلیل مشکلات اقتصادی به سقوط مواجه اند وهمچنان خبرنگاران مصئونیت مالی ندارند گفت:” وضعیت بدی امروز رسانهها ناشی از عدم کارآیی نهادهای حامی هستند که کمکهای 20 ساله جهان برای رسانهها را هدر دادند”.
وی بیان داشت: اگرمیلیونها دالر کمکهای 20 ساله جهان برای حمایت از رسانهها و خبرنگاران هدر نمیرفت و درست مدیریت میشدند ما میتوانستیم برای 10 سال دیگر رسانهها را به پایشان استاده نگه میداشتیم.
آقای فیاض گفت: مسوولان قبلی نهادهای حامی رسانهها امروز در داخل کشور حضور ندارد و حالا برخی همکاران آنها میخواهند باز همان روند باطل 20 ساله را ادامه دهند.
فیاض به نهادهای حامی رسانهها مهلت سپرد که در مدت زمان یک هفته به سراغ خبرنگاران آمده و مشروعیت خویش از ما بگیرند در غیر آن ما مجبور هستیم برای اعاده حقوق خویش از ادامه فعالیت شما معذرت بخواهیم.
آقای فیاض ازنهادهای بین المللی خواست که اگر جامعه رسانهی افغانستان را حمایت میکنند در یک مکانیزم شفاف دنبال رسانهها و خبرنگاران بیایند نه نهادهای حامی.
فرخنده محبی یکی دیگر از خبرنگاران گفت: امروز 90 درصد خبرنگاران زن از کار بیکار شده و هیچ مصئونیت مالی و جانی ندارند.
خانم محبی با بیان اینکه امروز در ولایات هیچ خبرنگار زن وجود ندارد از نهادهای بین المللی خواست که در قسمت کاریابی و مصئونیت مالی خبرنگاران زن کمک و همکاری کنند.
مصطفی شهریار یکی دیگر از خبرنگاران گفت: امروز رسانهها در وضعیت بدی اقتصادی قرارگرفته که ازمیان587 رسانه، نشرات 229 رسانه متوقف شده اند و این وضعیت نشان دهند عدم کارآیی نهادهای حامی است.
آقای شهریار خبرنگاران را آسیبترین قشر جامعه عنوان کرده افزود: به اساس آمار که ما در دست داریم از شمار 10 هزار و 479 خبرنگار 5 هزار و 928 خبرنگار بیکار شده است.
مبین موحد از دیگر خبرنگاران با اشاره به سو استفاده از نام آنها گفت:” شرکت کامایر بسیاری از افراد را تحت نام خبرنگار از کشور خارج کردند.
آقای موحد افزود: اخیرآ یک لیست طویل توسط حفیظ الله بارکزی رئیس اتحادیه ملی خبرنگاران افغانستان با استفاده سو از نام و هویت خبرنگاران بیرون شد که قرار بود بنام خبرنگار به خارج از کشور منتقل شوند.
وی بیان داشت: مواردی را عرض یک بخش کوچک از سو استفادهها از نام خبرنگار و خیانت به قشر جامعه میباشد که متاسفانه توسط نهادهای حامی خبرنگاران انجام شده است.
صنوبر پارسا گفت: ما جمع از خبرنگاران خواستار آن هستیم که نهادهای بین المللی دیگر به هیچ کدام از این نهادها اعتماد نکنند زیرا این نهادها از خون خبرنگار تغذیه و تجارت کرده و میکنند.
خانم پارسا افزود: نهادهای بین المللی که خواستار کمک به خبرنگاران هستند باید مستقیم با خود خبرنگاران داده شوند.