اولین نانوایی زنانه در ولایت قندهار با کمک یک شرکت خصوصی ایجاد شد. در این نانوایی ۵۰ زن روزانه نزدیک به ۵ هزار قرص نان میپزند. نانهای پخته شده در این نانوایی در دیگر نواحی قندهار به فروش میرسند. زنان کارگر در این نانوایی از کار شان راضی هستند.
به گزارش خبرگزاری معمار وحدت؛ تورپیکی یکی زنان کارگر در این نانوایی قندهار است. وی همسرش را در جنگ های اخیر از دست داده است و به تنهایی مسئولیت پرورش و نگهداری شش فرزندش را بر عهده دارد. وی که به تنهایی نان آور خانواده است، روزانه در این نانوایی بیش از صد نان می پزد.
این نانوایی در ولایت قندهار از سوی یک شرکت خصوصی ساخته شده است. در این نانوایی ۵۰ زن کار میکنند و معیشت خانوادههای شان را تامین میکنند.
قدریه خرسند است که توانسته در این نانوایی کار پیدا کند. او می گوید که وضعیت اقتصادی خانواده ها بسیار خراب است و بار سنگین فشار اقتصادی را بیشتر زنان به دوش می کشند. وی تاکید می ورزد که در کنار شرکت های خصوصی باید حکومت طالبان و سازمانهای بینالمللی برای بهبود وضعیت اقتصادی زنان دست به کار شوند تا خانواده ها از مشکلات اقتصادی رهایی یابند.
هدایت الله عزیزی، معاون شرکت خصوصی عزیزی گروپ می گوید که این نانوایی را به خاطری ایجاد کرده است که وضعیت اقتصادی خانوادهها در نتیجه سقوط نظام جمهوریت بسیار وخیم شده است.
عزیزی میگوید که هرچند این نانوایی سود زیادی ندارد، اما بسیار خوشحال است که زنان بیسرپرست مصروف کار شده اند و میتوانند در تامین معیشت خانوادههایشان کمک کنند.
به گفته عزیزی در این نانوایی ۵۰ زن در بخش پختن نان و ده تن در تهیه خمیر و دیگر کارها مصروف اند. علاوه بر این، مردان در بخش بسته بندی و توزیع نان در نقاط مختلف شهر قندهار کار میکنند.
این ۵۰ زن در حالی در این نانوایی در ولایت قندهار کار می کنند که بسیاری مردم در افغانستان در وضعیت بد اقتصادی به سر می برند و از افزایش بهای مواد خوارکی در بازارهای این کشور به ستوه آمده اند.
این زنان در این نانوایی روزانه در حدود ۵ هزار قرص نان میپزند و این نانها مطابق یک برنامه ریزی منظم در تمامی نواحی شهر قندهار برای فروش انتقال انتقال داده میشود.
بسیاری مردم خواستار سرمایه گذاری بیشتر از سوی سکتور خصوصی و تاجران هستند. آنان از بازرگانان می خواهند که برای حمایت از مردم دست به چنین ابتکارهایی بزنند.